Polityka prywatności

W związku z tym, że odwiedzasz tę stronę internetową, pozyskujemy informacje o urządzeniu, z którego korzystasz lub o Twoim adresie IP.  Nie pozyskujemy innych danych.

Gromadzenie danych

Zgodnie z przyjętą praktyką większości serwisów WWW, przechowujemy zapytania HTTP kierowane do naszego serwera. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL.  Dokładny wykaz informacji przechowywanych w plikach logów serwera WWW jest następujący: 

    • publiczny adres IP komputera z którego nadeszło zapytanie nazwę stacji klienta - identyfikacja realizowana przez protokół HTTP o ile jest możliwa,
    • czas nadejścia zapytania,
    • informacje o przeglądarce użytkownika,

Dane te nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi naszą stronę internetową. Dla zapewnienia jak najwyższej jakości serwisu, okazjonalnie analizujemy pliki z logami w celu określenia: jakie przeglądarki stron WWW są stosowane, czy struktura strony nie zawiera błędów, jaki był ruch na naszej stronie.

Wykorzystywanie danych

Pliki cookies wykorzystywane są w celu: dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb. Tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

Mechanizm Cookies na stronach internetowych Auto-Centrum S.A.

Mechanizm Cookies nie jest wykorzystywany do pozyskiwania jakichkolwiek informacji o użytkownikach serwisu ani śledzenia ich nawigacji. Pliki Cookies stosowane w naszych serwisach nie przechowują żadnych danych osobowych ani innych informacji zebranych od użytkowników.

Okresowo może być wykorzystywany sesyjny plik Cookie o nazwie INFO - do zapisania faktu zapoznania się z wyróżnionymi informacjami. Plik Cookie jest tworzony w celu ograniczania ilości emisji okresowo pojawiających się ogłoszeń. Dzięki zastosowaniu pliku Cookie informacja wyświetla się tylko raz dla jednej sesji użytkownika i nie ukazuje się ponownie po przejściu na kolejną stronę serwisu. Wymieniony wyżej sesyjny plik Cookie, jeśli jest tworzony, to występuje w określonym czasie, i tylko przez czas, w jakim strona jest odwiedzana przez użytkownika. Zamknięcie okna przeglądarki ze stroną serwisu powoduje usunięcie utworzonego pliku.

W ramach prawidłowego funkcjonowania tj. kompletnego, poprawnego i czytelnego wyświetlania treści i obrazów, Administrator posługuje się plikami cookies. Są to pliki tekstowe zapisywane i przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników odwiedzających stronę internetową, przeznaczonych do korzystania ze stron internetowych np. komputer, telefon. Pliki cookies są bezpieczne dla urządzenia użytkownika, zazwyczaj zawierają: nazwę domeny, z której pochodzą, czas przechowywania na urządzeniu i unikalny numer. Pliki cookies nie mają możliwości pobierania żadnych danych osobowych, ani informacji poufnych z urządzeń końcowych.

1.      Rodzaje i cele plików cookies wykorzystywanych na stronie internetowej:

  • Pliki cookies sesyjne

           przechowywane na urządzeniu końcowym do momentu zakończenia sesji przeglądarki. Zapisane w nich informacje są usuwane z pamięci urządzenia w momencie zakończenia sesji.

  • Pliki cookies trwałe

           przechowywane na urządzeniu końcowym przez czas określony w ich parametrach, bądź do momentu ich skasowania. Zakończenie sesji nie powoduje ich usunięcia.

  • Pliki cookies własne (umieszczane przez Administratora) wykorzystywane są w celu:

    a/ uwierzytelnienia i utrzymania sesji witryny internetowej

    b/ optymalizacji i poprawy wydajności świadczonych usług – tzw. wydajnościowe cookies umożliwiające zbieranie danych o sposobie korzystania ze strony internetowej

    c/ podniesienie funkcjonalności i niezawodności serwisu i dostępu do jego pełnej funkcjonalności, a także poprawnej konfiguracji wybranych funkcji - tzw. funkcjonalne cookies umożliwiające zapamiętanie

       wybranych ustawień i personalizację interfejsu np. w zakresie wybranego języka, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.

    d/ zapewnienie bezpieczeństwa witryny internetowej np. wykrywania nadużyć w zakresie procesu uwierzytelniania w ramach strony internetowej,

    e/ zapisania faktu zapoznania się z wyróżnionymi informacjami tzw. sesyjny plik Cookie o nazwie INFO.

  • Pliki cookies zewnętrzne (umieszczane przez Partnerów Administratora) w celu:

    a/ zbierania ogólnych, anonimowych danych statystycznych za pośrednictwem dostępnych narzędzi analitycznych (np. pliki wykorzystywane przez Google Analytics – polityka

        prywatności www.google.com/intl/pl/policies

    b/ w celach reklamowych służą dopasowaniu treści reklam do zainteresowań określonych w oparciu o najczęściej wyszukiwane treści, jak też kontroli ilości wyświetlanych reklam

    c/ w celu prezentowania informacji multimedialnych publikowanych w serwisach zewnętrznych takich jak np. www. youtube.com – polityka prywatności – www.google.pl/intl/pl/policies/privacy/

2.      Pliki cookies gromadzą anonimowe dane statystyczne o odwiedzających stronę internetową. Informacje uzyskiwane dzięki plikom cookie nie są przypisywane do konkretnej osoby i nie pozwalają

         jej zidentyfikować.

3.      W trakcie odwiedzania strony internetowej do urządzenia końcowego wysyłany jest co najmniej jeden plik cookies w celu jednoznacznego zidentyfikowania przeglądarki. Informacje przesyłane przez

         przeglądarkę użytkownika są automatycznie  rejestrowane przez stronę internetową.

4.      Administrator może udostępniać dane powiązane z plikami cookies podmiotom zewnętrznym, w tym podmiotom przetwarzającym dane w imieniu Administratora np. dostawcom usług serwisowych i

         technicznych i podmiotom świadczącym usługi doradcze.

5.      Na stronie internetowej mogą znajdować się przyciski, narzędzia lub treści kierujące do usług innych firm, m.in.: wtyczki portali społecznościowych (Facebook, YouTube, Instagram), mapy (Google

         Maps, OpenStreetMap), aplikacje (np. AppStore, Google Play). Korzystanie z tych aplikacji może powodować przesyłanie informacji o użytkownikach do wskazanych zewnętrznych podmiotów.

6.      Pliki cookies, nie wprowadzają zmian konfiguracyjnych w urządzeniu końcowym lub oprogramowaniu zainstalowanym na tym urządzeniu.

7.      Brak zmiany domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie dotyczącym plików cookies, wpływa na to, że pliki cookies zostaną umieszczone na urządzeniu końcowym i będą wykorzystywane

         zgodnie z zasadami określonymi przez dostawcę przeglądarki internetowej.

8.     Zmiana i usuwanie plików cookies:

  • Domyślnie ustawienia oprogramowania służące do przeglądania stron internetowych dopuszczają umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Istnieje możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do swojego urządzenia korzystając z dostępnych funkcji przeglądarki internetowej.

  • Ograniczenie używania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie www.
  • Zmiany domyślnych ustawień można dokonać samodzielnie za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu plików cookies na urządzeniu końcowym.

Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

    • w przeglądarce Chrome
    • w przeglądarce Firefox
    • w przęglądarce Internet Explorer
    • w przeglądarce Opera
    • w przeglądarce Safari
    • w przeglądarce Microsoft Edge

Odnośniki do innych stron

Strona internetowa zawiera odnośniki (tzw. wtyczki) do innych stron WWW np. portali z ogłoszeniami motoryzacyjnymi, czy też portali społecznościowych. Dzięki temu, użytkownik może odwiedzić profil Administratora prowadzony w mediach społecznościowych takich jak np. Facebook. W tym zakresie portal społecznościowy jest ich współadministratorem. Dane są przetwarzane jednak w związku z prowadzeniem profilu Administratora, w tym w celu promowania jego marki. Podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f) RODO tj. „prawnie uzasadniony interes”. Zakres przetwarzania danych osobowych, szczegółowe cele oraz prawa i obowiązki osób odwiedzających portal społecznościowy (tj. współadministratora) wynikają wprost z regulaminu danego portalu społecznościowego, dlatego warto zapoznać się z jego treścią.

Kto administruje danymi

Administratorem Twoich danych jest Auto-Centrum Przedsiębiorstwo Motoryzacyjne S.A. z siedzibą w Poznaniu przy ul. Wojciechowskiego 7-17. Wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych. Można się z nim skontaktować pisząc wiadomość na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Przetwarzamy dane w celu zapewnienia prawidłowego wyświetlania znajdujących się na naszej stronie treści, zapewnienia bezpieczeństwa i możliwości likwidacji ewentualnych usterek technicznych a także kontroli ruchu na stronie.

Podstawą prawną do przetwarzania tych danych jest uzasadniony interes administratora danych, zgodnie z treścią przepisu art. 6 ust. 1 lit f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, RODO).

Administrator może przekazać dane innym podmiotom, z którymi współpracuje w ww. celach, w szczególności dostawcom usług serwisowych i teleinformatycznych, dostawcom zewnętrznych systemów wspierających, czy importerowi i producentowi pojazdów (zgodnie z zawartymi umowami dealerskimi). W pozostałych przypadkach dane mogą być udostępniane uprawnionym organom państwowym.

Dane będą przechowywane przez okres istnienia uzasadnionego interesu do ich przetwarzania, co powiązane jest również z plikami cookies i ich ustawieniami (ale nie dłużej niż 1 miesiąc). W każdym czasie można samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, określając warunki ich przechowywania i zakresu ich stosowania. Zmiany ustawień, mogą być dokonane za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub urządzenia, z którego korzysta użytkownik odwiedzający stronę internetową.

Przysługuje Państwu prawo do żądania dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przeniesienia danych lub wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych. W celu skorzystania z tych praw, proszę się z nami skontaktować na dane podane powyżej.

Można również wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych z siedzibą w Warszawie przy ul. Stawki 2.

Przekazanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak podania danych osobowych wpływa na utratę możliwości korzystania z niektórych usług strony internetowej jak np. kontakt za pomocą formularza kontaktowego.

Polityka Prywatności jest dokumentem, który może być aktualizowany i zmieniany w związku ze stałym mierzeniem i sprawdzaniem środków bezpiecznego przetwarzania danych osobowych.

Podmioty, które otrzymują dane w związku z wejściem na naszą stronę mogą wykorzystać je do wyświetlania Państwu podobnych treści, dopasowanych do tego, czego szukaliście (profilowanie). Bazują one na dotychczasowych stronach internetowych, które są przez Państwa odwiedzane.

W każdym czasie możecie Państwo samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i zakresu ich stosowania. Zmiany ustawień, mogą być dokonane za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub urządzenia, z którego korzystacie. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików Cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej.

W związku z tym, że odwiedzasz tę stronę internetową, pozyskujemy informacje o urządzeniu, z którego korzystasz lub o Twoim adresie IP.  Nie pozyskujemy innych danych.

 

Aktualności

Uwaga!

Informujemy, od dnia 2 lutego 2020r nasz serwis, magazyn, sklep i Stacja Kontroli Pojazd&oacu...

Czytaj więcej

Promocje

Błąd: Brak artykułów do wyświetlenia